Σημαντικές συμφωνίες για τον κλάδο ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

01 March 2024

Σημαντικά αποτελέσματα  στην  ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής, απέδωσε η ενεργός στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Συνολικά 15 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, την MUNICH FABRIC START (23-25/1/2024) στο Μόναχο και τη MOMAD (9-11/2/2024) στη Μαδρίτη.


Τα αποτελέσματα της συμμετοχής των επιχειρήσεων ήταν ιδιαίτερα θετικά αφού πραγματοποίησαν  558 Β to B συναντήσεις με ξένους και Έλληνες αγοραστές, οι οποίες είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα παραγγελίες ύψους 2,5 – 3 εκατομμύρια ευρώ!

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δις € (το 70% της χώρας).

Ήταν η  έκτη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχει η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕΕ, στις δύο συγκεκριμένες εκθέσεις του εξωτερικού.

«Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στη σύναψη διεθνών  εμπορικών  συμφωνιών που κατέγραψε  και  φέτος η ελληνική  ένδυση-κλωστοϋφαντουργία στις μεγαλύτερες  κλαδικές  εκθέσεις του εξωτερικού, επιβεβαιώνουν την σταθερή επιλογή υποστήριξης του εξαγωγικού  προσανατολισμού του κλάδου, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τα ελληνικά προϊόντα ένδυσης  που με την ποιότητα και την αισθητική τους  κατακτούν συνεχώς τις παγκόσμιες αγορές, αναδεικνύουν τη μεγάλη δυναμική του κλάδου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι και θα συνεχίσει να είναι, ουσιαστικός σύμμαχος των επιχειρήσεων ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας, που αποτελούν  κρίσιμο παράγοντα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας  της τοπικής οικονομίας», τονίζει ο  Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Στη MUNICH FABRIC START συμμετείχαν περίπου 1.100 εκθέτες από 39 χώρες, σε 8 αίθουσες, καλύπτοντας τους τομείς των νημάτων, υφασμάτων, τυπωμάτων, τζιν, βοηθητικών υλικών και αξεσουάρ, νέων τεχνολογιών και παραγωγής ενδυμάτων. Οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 20.000 από 55 χώρες.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν οι: AGELINA, ALTERO, ARTE TESSUTO, CHIRAS, DIMIS, MAKOTEX, NIKOPLEX, UNION 3 FASHION και TELIDIS.

Στην έκθεση MOMAD συμμετείχαν ως εκθέτες περισσότερα από 300 brands από 18 χώρες, ενώ άλλοι 225 εκθέτες μετείχαν στην Bisutex από 14 χώρες. Οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 14.000 στην MOMAD και 8.600 στην Bisutex.

Από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν 6 επιχειρήσεις και συγκεκριμένα οι: AELIA, AXEL ACCESSORIES, BLE RESORT, K7 KONSTANTINOS, PRIME FASHION και VERDE.Σημαντικές συμφωνίες για τον κλάδο ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΝΕΑ & ΤΑΣΕΙΣ

Έρευνα καταγραφής αναγκών σε γαζώτριες

Έρευνα καταγραφής αναγκών σε γαζώτριες

April 11, 2024
| GREEK FASHION

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΣΕΠΕΕ έχει γίνει αποδέκτης ενδιαφέροντος αναζήτησης εργατοτεχνικού δυναμικού και κυρίως γαζωτριών από αρκετές επιχειρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος κατώτατος μισθός & Παράταση των κυρώσεων για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Νέος κατώτατος μισθός & Παράταση των κυρώσεων για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

April 02, 2024
| GREEK FASHION

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκαν δυο υπουργικές αποφάσεις (ΥΑ), που αφορούν στη θέσπιση του νέου κατώτατου μισθού/ημερομισθίου και στην παράταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας σε αριθμούς

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας σε αριθμούς

March 20, 2024
| GREEK FASHION

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ένδυσης - Κλωστοϋφαντουργίας (EURATEX) κατέγραψε και δημοσιοποίησε τα βασικά οικονομικά στοιχεία του κλάδου για το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αύξηση των λιανικών πωλήσεων ενδυμάτων το 2023

Αύξηση των λιανικών πωλήσεων ενδυμάτων το 2023

March 05, 2024
| GREEK FASHION

Σε αντίθεση με την πτωτική πορεία των εξαγωγών, αύξηση σημειώθηκε στις λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων και υποδημάτων το 2023 στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε ενημερωμένοι με το μηνιαίο μας newsletter