Σημαντικές συμφωνίες για τον κλάδο ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

01 March 2024

Σημαντικά αποτελέσματα  στην  ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής, απέδωσε η ενεργός στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Συνολικά 15 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, την MUNICH FABRIC START (23-25/1/2024) στο Μόναχο και τη MOMAD (9-11/2/2024) στη Μαδρίτη.


Τα αποτελέσματα της συμμετοχής των επιχειρήσεων ήταν ιδιαίτερα θετικά αφού πραγματοποίησαν  558 Β to B συναντήσεις με ξένους και Έλληνες αγοραστές, οι οποίες είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα παραγγελίες ύψους 2,5 – 3 εκατομμύρια ευρώ!

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δις € (το 70% της χώρας).

Ήταν η  έκτη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχει η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕΕ, στις δύο συγκεκριμένες εκθέσεις του εξωτερικού.

«Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στη σύναψη διεθνών  εμπορικών  συμφωνιών που κατέγραψε  και  φέτος η ελληνική  ένδυση-κλωστοϋφαντουργία στις μεγαλύτερες  κλαδικές  εκθέσεις του εξωτερικού, επιβεβαιώνουν την σταθερή επιλογή υποστήριξης του εξαγωγικού  προσανατολισμού του κλάδου, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τα ελληνικά προϊόντα ένδυσης  που με την ποιότητα και την αισθητική τους  κατακτούν συνεχώς τις παγκόσμιες αγορές, αναδεικνύουν τη μεγάλη δυναμική του κλάδου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι και θα συνεχίσει να είναι, ουσιαστικός σύμμαχος των επιχειρήσεων ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας, που αποτελούν  κρίσιμο παράγοντα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας  της τοπικής οικονομίας», τονίζει ο  Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Στη MUNICH FABRIC START συμμετείχαν περίπου 1.100 εκθέτες από 39 χώρες, σε 8 αίθουσες, καλύπτοντας τους τομείς των νημάτων, υφασμάτων, τυπωμάτων, τζιν, βοηθητικών υλικών και αξεσουάρ, νέων τεχνολογιών και παραγωγής ενδυμάτων. Οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 20.000 από 55 χώρες.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν οι: AGELINA, ALTERO, ARTE TESSUTO, CHIRAS, DIMIS, MAKOTEX, NIKOPLEX, UNION 3 FASHION και TELIDIS.

Στην έκθεση MOMAD συμμετείχαν ως εκθέτες περισσότερα από 300 brands από 18 χώρες, ενώ άλλοι 225 εκθέτες μετείχαν στην Bisutex από 14 χώρες. Οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 14.000 στην MOMAD και 8.600 στην Bisutex.

Από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν 6 επιχειρήσεις και συγκεκριμένα οι: AELIA, AXEL ACCESSORIES, BLE RESORT, K7 KONSTANTINOS, PRIME FASHION και VERDE.Σημαντικές συμφωνίες για τον κλάδο ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΝΕΑ & ΤΑΣΕΙΣ

Ο Βασίλης Μασσέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της EURATEX

Ο Βασίλης Μασσέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της EURATEX

July 18, 2024
| GREEK FASHION

Μετά από απουσία πολλών ετών η Ελλάδα είναι παρούσα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ένδυσης – Κλωστοϋφαντουργίας (EURATEX), ενός οργανισμού που

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ευρωπαϊκό βαμβάκι πολύτιμο εργαλείο της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας για ένα βιώσιμο μέλλον

Το ευρωπαϊκό βαμβάκι πολύτιμο εργαλείο της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας για ένα βιώσιμο μέλλον

July 09, 2024
| GREEK FASHION

Το βαμβάκι αποτελεί το «λευκό χρυσό» της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Για τη χώρα μας, το βαμβάκι αποτελεί τη σημαντικότερη βιομηχανική καλλιέργεια,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η νέα luxury Resort Συλλογή από τη mat fashion

Η νέα luxury Resort Συλλογή από τη mat fashion

July 02, 2024
| GREEK FASHION

Η νέα Resort Collection της mat fashion δημιουργήθηκε από πολυτελή υλικά και φυσικά υφάσματα, για τη σύγχρονη γυναίκα που ξέρει πώς να ξεχωρίζει σε κάθε ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Reflexkids.gr – Σ. ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ ΑΒΕΕ

Reflexkids.gr – Σ. ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ ΑΒΕΕ

June 26, 2024
| GREEK FASHION

Η εταιρεία Σ. Χαριτίδης Α.Β.Ε.Ε. κατασκευάζει παιδικά εδώ και 6 δεκαετίες και συνεχίζει να εξελίσσεται δυναμικά και να δημιουργεί τις πιο εμπορικές συλλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε ενημερωμένοι με το μηνιαίο μας newsletter