ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) είναι ο μεγαλύτερος κλαδικός Σύνδεσμο στην Ελλάδα στην ένδυση - κλωστοϋφαντουργία από πλευράς αριθμού μελών. Ιδρύθηκε το 1973, έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εθνικής εμβέλειας.

Σήμερα ο ΣΕΠΕΕ έχει στη δύναμή του περισσότερα από 300 μέλη, μεταξύ των οποίων και οι κυριότερες επιχειρήσεις ένδυσης στην Ελλάδα. Επίσης, μεταξύ των μελών του περιλαμβάνονται πολλές επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας, εμπορικές εταιρείες και εταιρείες παροχής υπηρεσιών στον κλάδο.

Σκοπός του ΣΕΠΕΕ είναι η προστασία και προαγωγή των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του και του κλάδου συνολικά. Ο Σύνδεσμος είναι ο κύριος συνομιλητής και σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα σχετικά με τον κλάδο της ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας και οι εκπρόσωποί του μετέχουν σε διάφορες επιτροπές.

Ο ΣΕΠΕΕ υπογράφει τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις της Πλεκτικής και του Ιματισμού.

Εκπροσωπεί τον κλάδο στα διεθνή όργανα συμμετέχοντας στη Euratex (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Ένδυσης - Κλωστοϋφαντουργίας) και την IAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ένδυσης). Επίσης, εκπροσωπεί στην Ελλάδα τα σήματα φροντίδας της GINETEX.

Διοργανώνει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων σε διάφορες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και σε κλαδικές επιχειρηματικές αποστολές και δειγματισμούς, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τη διοργάνωση της έκθεσης ATHENS FASHION TRADE SHOW.

Εκπονεί κλαδικές μελέτες, επεξεργάζεται και εκδίδει τα στατιστικά στοιχεία του κλάδου, διοργανώνει εκπαιδευτικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, αξιοποιώντας παράλληλα ευρωπαϊκά έργα προς όφελος των μελών του.

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Μείνετε ενημερωμένοι με το μηνιαίο μας newsletter