Ο ΣΕΠΕΕ οργανώνει τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε εκθέσεις μόδας

14 May 2021

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν να στηρίζουν ενεργά τις προσπάθειες εξωστρέφειας των επιχειρήσεων ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής.

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), διοργανώθηκε η συμμετοχή 23 επιχειρήσεων ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας σε 2 από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, την MUNICH FABRIC START στο Μόναχο και την MOMAD METROPOLIS στη Μαδρίτη δύο φορές, τον Σεπτέμβριο του 2019 και τον Φεβρουάριο του 2020.

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης– κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δις ευρώ (το 70% της χώρας).

Λόγω της πανδημίας Covid19 δεν είχαν διοργανωθεί οι εκθέσεις τόσο του Σεπτεμβρίου 2020 όσο και του Φεβρουαρίου 2021.

Για το 2021 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει την συνέχιση της συμμετοχής της στις επόμενες διοργανώσεις των εκθέσεων MUNICH FABRIC START (31/8 -2/9/21) και MOMAD (17-19/9/21), ενώ παράλληλα υποστηρίζει και την συμμετοχή στην έκθεση ATHENS FASHION TRADE SHOW (16-19/9/21).

Η MUNICH FABRIC START αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση νημάτων, υφασμάτων, ενδυμάτων και αξεσουάρ στην Γερμανία και τις γερμανόφωνες περιοχές (Αυστρία – Ολλανδία – Ελβετία). Την επισκέπτονται περισσότεροι από 20.000 αγοραστές από 35 χώρες, ενώ οι εκθέτες ξεπερνούν τους 1.000.

Η MOMAD είναι η σημαντικότερη έκθεση ενδυμάτων και μόδας στην Ισπανία. Στην τελευταία έκθεση του Σεπτεμβρίου 2020 είχε 15.000 επισκέπτες, εκ των οποίων το 20% ήταν αγοραστές από χώρες εκτός Ισπανίας. Οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 500 αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από 800 brands από 38 χώρες.

Η ATHENS FASHION TRADE SHOW αποτελεί την σημαντικότερη έκθεση μόδας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη στον χώρο της μόδας. Διοργανώνεται στην Αθήνα 2 φορές τον χρόνο, τους μήνες Ιανουάριο και Σεπτέμβριο, στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Συγκεντρώνει περίπου 600 εκθέτες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό ξεπερνούν τους 8.000.

Ο ΣΕΠΕΕ θα οργανώσει την συμμετοχή των επιχειρήσεων στις παραπάνω εκθέσεις. Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής λήγει στις 31 Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΣΕΠΕΕ (τηλ: 2310 257075, email: info@greekfashion.gr).Ο ΣΕΠΕΕ οργανώνει τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε εκθέσεις μόδας

ΝΕΑ & ΤΑΣΕΙΣ

Ο Βασίλης Μασσέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της EURATEX

Ο Βασίλης Μασσέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της EURATEX

July 18, 2024
| GREEK FASHION

Μετά από απουσία πολλών ετών η Ελλάδα είναι παρούσα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ένδυσης – Κλωστοϋφαντουργίας (EURATEX), ενός οργανισμού που

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ευρωπαϊκό βαμβάκι πολύτιμο εργαλείο της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας για ένα βιώσιμο μέλλον

Το ευρωπαϊκό βαμβάκι πολύτιμο εργαλείο της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας για ένα βιώσιμο μέλλον

July 09, 2024
| GREEK FASHION

Το βαμβάκι αποτελεί το «λευκό χρυσό» της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Για τη χώρα μας, το βαμβάκι αποτελεί τη σημαντικότερη βιομηχανική καλλιέργεια,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η νέα luxury Resort Συλλογή από τη mat fashion

Η νέα luxury Resort Συλλογή από τη mat fashion

July 02, 2024
| GREEK FASHION

Η νέα Resort Collection της mat fashion δημιουργήθηκε από πολυτελή υλικά και φυσικά υφάσματα, για τη σύγχρονη γυναίκα που ξέρει πώς να ξεχωρίζει σε κάθε ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Reflexkids.gr – Σ. ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ ΑΒΕΕ

Reflexkids.gr – Σ. ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ ΑΒΕΕ

June 26, 2024
| GREEK FASHION

Η εταιρεία Σ. Χαριτίδης Α.Β.Ε.Ε. κατασκευάζει παιδικά εδώ και 6 δεκαετίες και συνεχίζει να εξελίσσεται δυναμικά και να δημιουργεί τις πιο εμπορικές συλλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε ενημερωμένοι με το μηνιαίο μας newsletter