Μικρή άνοδος στις εξαγωγές ένδυσης τον Απρίλιο

26 June 2024

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ, τον Απρίλιο καταγράφηκε μικρή αύξηση 1,7% στις εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας.

Συνολικά τον Απρίλιο του 2024 η αξία εξαγωγών της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας ανήλθε σε 150 εκατ. ευρώ έναντι 147 εκατ. ευρώ το 2023.

Η αύξηση προήλθε από την αύξηση των εξαγωγών ενδυμάτων κατά 7,7%, που σε αξία ανήλθαν σε 70 εκατ. ευρώ.

Αύξηση κατά 1,6% σημειώθηκε και στις εξαγωγές του βαμβακιού, ενώ μείωση κατά 7,4% κατέγραψαν οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας.

Η άνοδος στις εξαγωγές της ένδυσης ήρθε μετά από περίοδο 1,5 έτους συνεχούς πτωτικής πορείας και αποτελεί ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο γεγονός.

Ωστόσο η συνολική αξία των εξαγωγών της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο τετράμηνο του 2024 ήταν πτωτική κατά 16% και ανήλθε σε 613 εκατ. ευρώ έναντι 735 εκατ. το 2023.

Στο πρώτο τετράμηνο του 2024 οι εξαγωγές ενδυμάτων παρουσίασαν μείωση 11%, της κλωστοϋφαντουργίας 19% και του βαμβακιού 23%.

Μείωση κατέγραψαν επίσης και οι εισαγωγές σε ποσοστό 3,8%. Για το σύνολο της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας ανήλθαν σε αξία σε 1.090 εκατ. ευρώ το 2024 έναντι  1.136 εκατ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2023.

Η μείωση των εισαγωγών της κλωστοϋφαντουργίας  ήταν μεγαλύτερη και ανήλθε σε 10%, ενώ της ένδυσης ανήλθε σε 1,2%.

Οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στην εγχώρια αγορά σημείωσαν αύξηση 10,7% τον Απρίλιο  και ανήλθαν σε 231 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο τετράμηνο του 2024 η αξία των  λιανικών πωλήσεων ενδυμάτων ανήλθε σε 912 εκατ. ευρώ , έναντι 866 εκατ. ευρώ το 2023 σημειώνοντας άνοδο 5,3%.



Μικρή άνοδος στις εξαγωγές ένδυσης τον Απρίλιο

ΝΕΑ & ΤΑΣΕΙΣ

Στάσιμες οι  λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων το 2025

Στάσιμες οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων το 2025

March 03, 2026
| GREEK FASHION

Στάσιμες παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων το 2025 στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που επεξεργάσθηκε ο ΣΕΠΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεπέρασαν το  1,5 δισ. οι εξαγωγές ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το 2025

Ξεπέρασαν το 1,5 δισ. οι εξαγωγές ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το 2025

February 26, 2026
| GREEK FASHION

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), το 2025 οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία ΣΕΠΕΕ -ENTERPRISE GREECE για την προώθηση των εξαγωγών ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας

Συνεργασία ΣΕΠΕΕ -ENTERPRISE GREECE για την προώθηση των εξαγωγών ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας

February 13, 2026
| GREEK FASHION

Σημαντικά αποτελέσματα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας απέδωσε η συνεργασία ΣΕΠΕΕ - ENTERPRISE GREECE στις Διεθνείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας Ένδυσης - Κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο εννεάμηνο του 2025

Η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας Ένδυσης - Κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο εννεάμηνο του 2025

January 21, 2026
| GREEK FASHION

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ένδυσης - Κλωστοϋφαντουργίας EURATEX..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε ενημερωμένοι με το μηνιαίο μας newsletter