Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ένδυσης - Κλωστοϋφαντουργίας EURATEX, το πρώτο τρίμηνο του 2024 η ευρωπαϊκή βιομηχανία συνέχισε να αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις που επηρέασαν αρνητικά την πορεία της και το 2023.
Η περιορισμένη κατανάλωση λόγω του πληθωρισμού, της οικονομικής αβεβαιότητας και των γενικότερων γεωπολιτικών εξελίξεων σε συνδυασμό με τη μειωμένη ζήτηση εκτός Ευρώπης οδήγησαν τον κλάδο σε χαμηλή πορεία.
Το πρώτο τρίμηνο του 2024 όλοι οικονομικοί δείκτες κατέγραψαν πτώση.
Η παραγωγή σημείωσε μείωση 4,7% στην κλωστοϋφαντουργία και 8,1% στην ένδυση.
Ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο του 2024 σημείωσε μείωση 6,7% στην κλωστοϋφαντουργία και 5,4% στην ένδυση.
Μείωση κατέγραψαν και οι εξαγωγές με πτώση 4,0 % στην ένδυση και 5,9% στην κλωστοϋφαντουργία.
Η μείωση της κατανάλωσης στην Ευρώπη οδήγησε σε σημαντική υποχώρηση και των εισαγωγών με πτώση 13,1% στην ένδυση και 11% στην κλωστοϋφαντουργία.
Τέλος, το κόστος παραγωγής στην Ευρώπη συνέχισε να αυξάνεται σημειώνοντας άνοδο 3,1% στην ένδυση και 0,6% στην κλωστοϋφαντουργία.
Σας ενημερώσουμε ότι ανακοινώθηκε η προδημοσίευση της δράσης «Εξωστρέφεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΗ πρωτοβουλία EUCOTTON ολοκληρώνει τον πρώτο τριετή κύκλο δράσεων προώθησης σε Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία ξεπερνώντας κατά πολύ τους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΜε λύπη σας ενημερώνουμε ότι απεβίωσε η Λένα Λαδένη – Φιλίππου, επί σειρά ετών Διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας MINERVA.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ, σημαντική αύξηση κατά 14,4% κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στην Ελλάδα, ενώ οι εξαγωγές σημείωσαν
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ