Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την εξωστρέφεια του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας

29 September 2021

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν να στηρίζουν ενεργά τις προσπάθειες εξωστρέφειας των επιχειρήσεων ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας της περιοχής.

Σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο Σύνδεσμο ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, τον ΣΕΠΕΕ, διοργανώθηκε η συμμετοχή 25 επιχειρήσεων σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, την MUNICH FABRIC START (31/8-2/9/2021) στο Μόναχο, στην MOMAD METROPOLIS (17/9-19/9/2021) στη Μαδρίτη, καθώς επίσης και στη μεγαλύτερη έκθεση μόδας στην Ελλάδα, την ATHENS FASHION TRADE SHOW (23/9-26/9/2021).

Ήταν η 3η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις δύο εκθέσεις του εξωτερικού και η 1η στην έκθεση της Αθήνας που αφορά κυρίως την εγχώρια αγορά.

Συνολικά στις τρεις εκθέσεις συμμετείχαν 25 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες πραγματοποίησαν εκατοντάδες B2B συναντήσεις, με ξένους και εγχώριους αγοραστές, και οι οποίες είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα τη σύναψη σημαντικών παραγγελιών.

Από πλευράς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση της Μαδρίτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο οποίος συνομίλησε με όλους τους εκθέτες και άκουσε τις εντυπώσεις τους.

«Οι επιχειρηματίες στον τομέα της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας από την Κεντρική Μακεδονία, κερδίζουν συνεχώς τις εντυπώσεις στις κλαδικές εκθέσεις του εξωτερικού με την υψηλή ποιότητα και την υψηλή αισθητική των προϊόντων τους.

Παρά τα πλήγματα που έχει δεχτεί η οικονομία μας για περισσότερο από μια δεκαετία, ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας και του έτοιμου ενδύματος με σημείο αναφοράς την Κεντρική Μακεδονία, αποδεικνύεται ένας ισχυρός οικονομικός πυλώνας, που διατηρεί υψηλό αριθμό θέσεων εργασίας και δημιουργεί νέες, με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό και αξιοσημείωτο κύκλο εργασιών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζει ενεργά με δράσεις και έργα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, δημιουργεί τις προϋποθέσεις και ταυτόχρονα ανοίγει νέους δρόμους για τη μετάβαση σε μια οικονομία με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και εξωστρέφεια», επισημαίνει ο κ. Γιουτίκας.

Παράλληλα, στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν σε όλες τις εκθέσεις και συνομίλησαν με τους εκθέτες.

Σύμφωνα με τις απόψεις των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, η πρωτοβουλία της Π.Κ.Μ να χρηματοδοτήσει για 3η φορά μέσω του ΣΕΠΕΕ τις εκθέσεις κρίνεται πολύ θετική και εξαιρετικά σημαντική υποστήριξη στις προσπάθειές τους για αύξηση των εξαγωγών τους.

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δις € (το 70% της χώρας).

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζει τη συνέχιση της συμμετοχής της στις επόμενες διοργανώσεις των εκθέσεων MUNICH FABRIC START, MOMAD και ATHENS FASHION TRADE SHOW και το 2022.

Στη MUNICH FABRIC START συμμετείχαν περίπου 800 εκθέτες από 30 χώρες, σε 8 χωλ, καλύπτοντας τους τομείς των νημάτων, υφασμάτων, τυπωμάτων, τζιν, βοηθητικών υλικών και αξεσουάρ, νέων τεχνολογιών και παραγωγής ενδυμάτων. Οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 13.400.

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν 11 επιχειρήσεις: ALTERO, ARTE TESSUTO, DG PRINT, DIMIS, EDWARD, FIERATEX, MINERVA, UNION 3 FASHION, ΚΙΚΗΣ, ΤΕΛΙΔΗΣ και ΧΗΡΑΣ.

Στην έκθεση MOMAD συμμετείχαν ως εκθέτες 300 brands από 26 χώρες ενώ άλλοι 205 εκθέτες μετείχαν στην Bisutex από 14 χώρες. Οι εμπορικοί επισκέπτες ανήλθαν σε 12.000 στην MOMAD και 8.000 στην Bisutex.

Από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν 5 επιχειρήσεις και συγκεκριμένα οι: AXEL ACCESSORIES, DIONE C, ESTHE, MINERVA και PINKLABEL.

Τέλος, στην έκθεση ATHENS FASHION TRADE SHOW συμμετείχαν από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας οι εταιρείες: AMMA GARMENTS, FIORETTI, LOLY, ΓΚΑΤΣΙΟΣ, ΚΑΤΡΑΝΙΑΣ, ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ, ΚΟΤΡΙΔΗΣ, ΜΙΣΧΑΛΗΣ και ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ.

 

 

 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την εξωστρέφεια του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας

ΝΕΑ & ΤΑΣΕΙΣ

Η κατανάλωση ενδυμάτων το 2022 στην Ελλάδα

Η κατανάλωση ενδυμάτων το 2022 στην Ελλάδα

October 02, 2023
| GREEK FASHION

Αύξηση κατά 12,7% κατέγραψε το 2022 η συνολική μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα των οικογενειακών προϋπολογισμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αποδίδει καρπούς η στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον κλάδο ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας

Αποδίδει καρπούς η στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον κλάδο ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας

September 27, 2023
| GREEK FASHION

Αποδίδει καρπούς η ενεργός στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος κώδικας δεοντολογίας

Νέος κώδικας δεοντολογίας

September 20, 2023
| GREEK FASHION

Σας ενημερώνουμε ότι από τον Απρίλιο είναι σε εφαρμογή ο νέος κώδικας δεοντολογίας με τον οποίο ορίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των εκπτώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα με θέμα Μόδα 4.0: Καινοτομία στον Σχεδιασμό & την Τεχνολογία

Ημερίδα με θέμα "Μόδα 4.0: Καινοτομία στον Σχεδιασμό & την Τεχνολογία"

September 13, 2023
| GREEK FASHION

Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος διοργανώνει ημερίδα με θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε ενημερωμένοι με το μηνιαίο μας newsletter