Με ανακοίνωση του υπουργού εργασίας κ. Βρούτση το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα καλύπτει και μέρος των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών για το χρόνο που ο εργαζόμενος δεν θα εργάζεται.
Ειδικότερα, από 15 Ιουνίου μέχρι και 31 Ιουλίου, η Πολιτεία θα καταβάλει το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, ως ένα επιπλέον κίνητρο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.
Με το υφιστάμενο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις έπρεπε να καλύπτουν το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται
Με δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα αυτό θα γίνει εφικτό με την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, με επιπλέον 190 εκατ. ευρώ, ειδικά για την πρώτη περίοδο εφαρμογής του, κατά την οποία τα έσοδα των επιχειρήσεων είναι ακόμα συμπιεσμένα.
Η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία κατατίθεται άμεσα στη Βουλή.
Σημειώνεται ότι η θέση του ΣΕΠΕΕ για το συγκεκριμένο θέμα είναι η κάλυψη του συνόλου των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων από το κράτος για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται.
Σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκε χθες η ενεργοποίηση του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων για την παροχή εγγυημένων επενδυτικών δανείων σε μικρομεσαίες ε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣας ενημερώνουμε ότι άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής 5 σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣημαντική μείωση λόγω της πανδημίας σε όλα τα μεγέθη της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2020.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑστα πλαίσια του Brexit.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ