Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ, το πρώτο τρίμηνο του 2026 η αλυσίδα ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας φαίνεται ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες.
Οι εξαγωγές και οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά παραμένουν υποτονικές και συνεχίζουν να προβληματίζουν τις επιχειρήσεις.
Οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στην εγχώρια αγορά σημείωσαν μικρή αύξηση 1,8% και ανήλθαν σε αξία σε 737 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2026.
Οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας κατέγραψαν μείωση 8%.
Η συνολική αξία των εξαγωγών το πρώτο τρίμηνο του 2026 ανήλθε σε 417 εκατ. ευρώ έναντι 452 εκατ. το 2025.
Οι εξαγωγές ενδυμάτων παρουσίασαν ελαφρά αύξηση 0,4%, ενώ αντίθετα μείωση 18% παρουσίασαν οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας. Οι εξαγωγές του βαμβακιού ήταν μειωμένες κατά 10,7%.
Οι εισαγωγές κατέγραψαν επίσης μείωση σε ποσοστό 3,4%. Για το σύνολο της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας ανήλθαν σε αξία σε 841 εκατ. ευρώ το 2026 έναντι 873 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2025.
Η μείωση των εισαγωγών της κλωστοϋφαντουργίας ήταν μεγαλύτερη και ανήλθε σε 11,8% ενώ της ένδυσης ανήλθε σε 0,5%.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ένδυσης - Κλωστοϋφαντουργίας EURATEX, το πρώτο τρίμηνο του 2026 η ευρωπαϊκή βιομηχανία συνέχισε να ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο ΣΕΠΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή του για την κατάργηση της απαλλαγής de minimis για μικροδέματα, από τρίτες χώρες, αξίας κάτω των 150 ευρώ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ, το πρώτο τετράμηνο του 2026 καταγράφηκε μικρή άνοδος στις εξαγωγές ενδυμάτων της χώρας μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η περίοδος των θερινών αδειών έχει ξεκινήσει και είναι η κατάλληλη στιγμή να ελέγξετε εάν ο προγραμματισμός σας είναι συμβατός
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ