Η Βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την επιτάχυνση των τελωνειακών διαδικασιών για το 2021, καθώς ενημέρωσε την Ε.Ε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε να αιτηθεί παράταση της μεταβατικής περιόδου.
Οι τελωνειακοί έλεγχοι στις εισαγωγές προϊόντων από την Ε.Ε, θα αναπτυχθούν σε τρία στάδια, από την πρώτη Ιανουαρίου 2021 έως την πρώτη Ιουλίου 2021.
Τα ενδύματα εντάσσονται στη πρώτη περίοδο που θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2021.
Όσοι εισάγουν ενδύματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να προετοιμάζονται για τις βασικές τελωνιακές διαδικασίες, όπως η τήρηση μητρώου καταγραφής εισαγόμενων ειδών. Θα πρέπει οι εισαγωγείς εντός 6 μηνών να είναι σε θέση να συμπληρώνουν και να διεκπεραιώνουν τελωνειακές διασαφήσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί οι δασμοί εισαγωγής από την Ε.Ε για τα ενδύματα που ανακοίνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο ανέχονται σε 12%, με εξαίρεση τα βρεφικά οπού ο δασμός ανέρχεται σε 10%.
Οι ελληνικές εξαγωγές ένδυσης το 2019 προς το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τα 40 εκ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 4,1%των ελληνικών εξαγωγών προς τη συγκεκριμένη χώρα.
Σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκε χθες η ενεργοποίηση του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων για την παροχή εγγυημένων επενδυτικών δανείων σε μικρομεσαίες ε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣας ενημερώνουμε ότι άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής 5 σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣημαντική μείωση λόγω της πανδημίας σε όλα τα μεγέθη της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2020.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑστα πλαίσια του Brexit.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ