Αίτημα στήριξης του κλάδου

18 March 2020

Με επιστολή του προς τους υπουργούς  Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη ο Σύνδεσμος μας  (ΣΕΠΕΕ) απο κοινού με τους ΣΚΕΕ και ΕΛΣΕΒΒΥΕ, ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων στήριξης των κλάδων Ένδυσης -Κλωστοϋφαντουργίας  και Υπόδησης λόγω των αρνητικών επιπτώσεων του Κορονοϊού.

Στην επιστολή τονίζεται ότι η  ζήτηση τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές που αποτελούν τους κύριους πελάτες έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Με την υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από σήμερα Τετάρτη 18/03/2020, η λειτουργία όλων των παραγωγικών επιχειρήσεων των κλάδων μας τόσο για λόγους οικονομικούς όσο και για λόγους ασφαλείας των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου θα πρέπει να περιορισθεί.

Προτάθηκε όπως:
Α)  με Κυβερνητική  απόφαση  να προβλεφθεί η δυνατότητα άμεσης παύσης λειτουργίας των επιχειρήσεων των κλάδων Ένδυσης -Κλωστοϋφαντουργίας –Υπόδησης ( με εξαίρεση των εταιριών που παράγουν αναλώσιμα είδη για νοσοκομεία) έως τέλος Απριλίου. και να επανεκτιμηθεί η κατάσταση μετά την ημερομηνία αυτή.

Παράλληλα όμως όσες επιχειρήσεις επιθυμούν για λόγους λειτουργικούς (υποστήριξης e-shops καταστημάτων ή εκτέλεσης κάποιων παραγγελιών εξωτερικού κλπ. ) να  παραμένουν ανοικτές με προσωπικό ασφαλείας που οι ίδιες θα προσδιορίζουν  με βάση τις ανάγκες τους.

Β) το πάγωμα όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο , των ασφαλιστικών οργανισμών και των τραπεζών.

Γ) την κάλυψη του εισοδήματος των απασχολουμένων για το εν λόγω διάστημα, που θα αναλάβει το Δημόσιο με σχετικές του αποφάσεις.

Δ)την έκδοση διευκρινιστικής απόφασης ότι στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από 18/3 συμπεριλαμβάνονται και όλα τα υποκαταστήματα των εταιριών στις οποίες ανήκουν.

 Ε)την εξασφάλιση ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις .

Οι παραπάνω προτάσεις αφορούν ενέργειες  που στοχεύουν στην άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών  που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι επιχειρήσεις και οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα έχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις  στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα τονίσθηκε ότι επιβάλλεται άμεσα, να σχεδιαστεί πρόγραμμα  υποστήριξης της ανάπτυξης και των εξαγωγών των κλάδων  εν όψει των νέων  συνθηκών που διαμορφώνονται στην αγορά προκειμένου να εξασφαλιστεί η  μεσο-μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
 Αίτημα στήριξης του κλάδου

ΝΕΑ & ΤΑΣΕΙΣ

ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΓΑΝΗ

ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΓΑΝΗ

March 31, 2020
| GREEK FASHION

Με επιστολή του Συνδέσμου μας προς τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση και κοινοποίηση στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη. ζητείται η άμεση διόρθωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

March 27, 2020
| GREEK FASHION

Με επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κκ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη ο ΣΕΠΕΕ από κοινού με τους ΣΚΕΕ & ΕΛΣΕΒΒΥΕ ζήτησαν την εξασφάλιση ρευστότη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οδηγίες εφαρμογής του καθεστώτος αναστολής συμβάσεων εργασίας λόγω κορωνοϊού

Οδηγίες εφαρμογής του καθεστώτος αναστολής συμβάσεων εργασίας λόγω κορωνοϊού

March 23, 2020
| GREEK FASHION

Όπως σας ενημερώσαμε την Παρασκευή 20/3 μετά την παρέμβαση του συνδέσμου μας, σε συνεργασία με τους ΣΚΕΕ & ΕΛΣΕΒΒΥΕ, οι κλάδοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένταξη των κλάδων ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας - υπόδησης στο τρίτο πακέτο μέτρων

Ένταξη των κλάδων ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας - υπόδησης στο τρίτο πακέτο μέτρων

March 20, 2020
| GREEK FASHION

Μετά την παρέμβαση του συνδέσμου μας, σε συνεργασία με τους ΣΚΕΕ & ΕΛΣΕΒΒΥΕ, οι κλάδοι ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας & υπόδησης συμπεριλήφθηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε ενημερωμένοι με το μηνιαίο μας newsletter