ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΡΜΠΕΛΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΡΜΠΕΛΑ

www.ioannakourbela.com tel:2109942731

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΡΜΠΕΛΑ

Διεύθυνση: ΑΛΙΜΟΥΝΤΟΣ 86
Πόλη: ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 2109942731
Fax:
E-mail: info@ioannakourbela.com
URL: www.ioannakourbela.com

To 1971, κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, στα στενά της Πλάκας, ανοίγει το εργαστήριο της οικογένειας Κουρμπέλα με χειροποίητα πλεκτά, που γρήγορα γίνεται σημείο αναφοράς για τους ταξιδευτές απ’ όλον τον κόσμο.

Την δεκαετία του ’80 η παράδοση του ελληνικού χειροποίητου πλεκτού,  ζωντανή μέσα σε μια νέα οπτική καινοτομίας και ανάπτυξης, εμπνέει συλλογές με φυσικά νήματα, μοναδικά σχέδια, εξαιρετική ύφανση και ραφή, που φέρνουν τη δεύτερη γενιά της οικογένειας και την «Kourbelas Knitwear» στις διεθνείς αγορές.

Όταν το 2003 η Ιωάννα Κουρμπέλα αναλαμβάνει τη δημιουργική διεύθυνση της εταιρίας, βρίσκεται εμπρός σε μία δημιουργική και επιχειρηματική πρόκληση. Ενσωματώνοντας την ελληνικότητα και την παραγωγική ηθική της οικογένειας στη δική της παγκόσμια και υπερβατική αντίληψη για το ρούχο, η σχεδιάστρια προτείνει μία πολύ προσωπική προσέγγιση στη μόδα, που γρήγορα βρίσκει «συνοδοιπόρους».

Σχέδια εμπνευσμένα από την ελληνική γεωμετρία, όπως αποκαλύπτεται σε μια οικουμενική αισθητική.  Φως που ταξιδεύει σε έναν απεριόριστο χρόνο. Κίνηση που ακολουθεί τις επιθυμίες. Ποιότητα που αλλάζει τη διάσταση της καθημερινότητας. Το σώμα ντύνεται με φυσικά νήματα και υφάσματα από την ελληνική γη, που το αγκαλιάζουν απαλά, υπαγορεύοντας μια νέα ελευθερία.

Σήμερα η εταιρία εδρεύει στην Αργυρούπολη Αττικής. Η βασική ομάδα των ανθρώπων της, που τώρα φτάνουν τους 40, μεγαλώνει σταθερά, ενώ περιοδικά υποστηρίζεται από πολλούς εξειδικευμένους συνεργάτες.

Στην Ελλάδα λειτουργεί η μονάδα παραγωγής του brand, τρία flagship stores Ioanna Kourbela στην Πλάκα και το online shop IoannaKourbela. Οι συλλογές της εταιρίας βρίσκονται σε περισσότερα από 100 συνεργαζόμενα καταστήματα, σε όλη τη χώρα.

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΡΜΠΕΛΑ

Μείνετε ενημερωμένοι με το μηνιαίο μας newsletter