ΤΕΥΧΟΣ 94 | Ιούνιος 2010

Editorial: Μήνυμα του νέου προέδρου του ΣΕΠΕΕ, κ. Βασίλη Μασσέλου

Aγαπητοί συνάδελφοι,

Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας αλλά και αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕΕ. Διαδέχομαι τον κύριο Μάχο Κιτσικόπουλο ο οποίος ολοκλήρωσε, με μεγάλη επιτυχία, τις δύο θητείες που προβλέπονται από το καταστατικό του Συνδέσμου, θητείες κατά τις οποίες έγιναν πολύ σημαντικά βήματα με κυριότερο αυτό της προκήρυξης του πρώτου κύκλου του προγράμματος ΚΕΥΔ. Ο Μάχος παραμένει ενεργός στο Διοικητικό Συμβούλιο ως αριστίδην μέλος μαζί με τους κ.κ. Κουμλή και Ακκά.

Βρισκόμαστε σε μια εξόχως δύσκολη συγκυρία με τεράστια συστημικά προβλήματα τα οποία έρχονται να προστεθούν στις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Παρά το γεγονός ότι η διόρθωση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου και η αύξηση του κόστους παραγωγής στην Κίνα ευνοούν, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, της εξαγωγικές επιχειρήσεις, η ρευστή κατάσταση που επικρατεί στη γεωγραφική κατανομή των παραγγελιών δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις.

Δραστηριότητες ΣΕΠΕΕ

Ετήσια γενική συνέλευση ΣΕΠΕΕ

Πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace, η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΠΕΕ στην οποία μετείχαν τα μέλη του Συνδέσμου και παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της διοίκησης. Τη συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία γυναικείας ένδυσης Attrattivo και η εταιρεία συμβούλων Γνώση Αναπτυξιακή.

Επιλέξιμες οι εξαγωγικές επιχειρήσεις στα νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ

Μετά από ενέργειες και πιέσεις του ΣΕΠΕΕ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και τη Διοίκηση του ΤΕΜΠΜΕ σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των εξαγωγικών επιχειρήσεων στο νέο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για αγορά πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών, δόθηκε έγγραφη απάντηση από τον Πρόεδρο του ΤΕΜΠΜΕ, κ. Αλέξανδρο Παπαρσένο. Σύμφωνα με αυτή, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι επιλέξιμες και μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Επιστροφή Φ.Π.Α.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου (ΠΟΛ. 1108 / 1.7.2010) δόθηκε εντολή για την άμεση επιστροφή του Φ.Π.Α. στις επιχειρήσεις χωρίς έλεγχο για ποσά έως 30.000 €.

Επιχειρηματικά νέα

Κλαδικά θέματα

back