Η πορεία του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2016

Θετική ήταν η πορεία των περισσότερων δεικτών της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2016, ενώ αντιφατική ήταν, από την άλλη πλευρά, η εικόνα της ένδυσης.

Ειδικότερα:

Στην ένδυση η παραγωγή κατέγραψε μείωση 8,4% και οι εξαγωγές ήταν μειωμένες κατά 1,5%, ενώ ο κύκλος εργασιών στην εγχώρια αγορά κατέγραψε αύξηση 4%. Επίσης, οι λιανικές πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 2,8%. Ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις το τελευταίο δίμηνο Σεπτεμβίου - Οκτωβρίου κινήθηκαν πτωτικά. Οι εξαγωγές ενδυμάτων στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου ανήλθαν σε 455 εκατ. ευρώ (-1,5%), ενώ οι εισαγωγές στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 7,5% και ανήλθαν σε 1,36 δισεκ. ευρώ.

Στην κλωστοϋφαντουργία η παραγωγή κατέγραψε άνοδο 3,8%, ο κύκλος εργασιών στην εγχώρια αγορά αυξήθηκε κατά 2,3%, ενώ οι εξαγωγές κατέγραψαν σημαντική αύξηση κατά 14,9%. Σε απόλυτα νούμερα οι εξαγωγές ανήλθαν σε 294 εκατ. ευρώ.

Συνολικά οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών ινών (βαμβακιού) ξεπέρασαν το 1 δισεκ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,4% έναντι του 2015.

back